Odrasla lui Puwak, iertata de PNA, urmarita penal de DNA

Mihai Puwak, fiul fostului ministru PSD al integrarii, Hildegard Puwak, este urmarit penal de procurorii Departamentului National Anticoruptie.

Conform unor surse judiciare, Mihai Puwak este invinuit de infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene. Acest dosar a fost redeschis in urma cu un an de DNA, dupa ce PNA a considerat ca familia Puwak ar fi folosit corect 150.000 de euro din fondurile europene.

In momentul in care fiul si sotul lui Hildegard Puwak au accesat fondurile europene, aceasta ocupa fotoliul ministerial. PNA a verificat daca informatiile, conform carora familia fostului ministru ar fi folosit in interes personal cei 150.000 de euro, in cadrul programului “Leonardo da Vinci”, sunt veridice. Numai ca au decis neinceperea urmaririi penale.

Imediat dupa instalarea lui Daniel Morar in functia de sef al DNA, s-a decis redeschiderea mai multor dosare, printre care si acesta. Intre timp, familia Puwak a fost data in judecata de oficialii programului “Leonardo da Vinci”, in vederea recuperarii banilor.

Conform unor surse oficiale, DNA a primit si primele rezultate ale Comisiei Rogatorii constituite in acest caz in Germania. Procurorii DNA din cadrul Serviciului de combatere a infractiunilor de coruptie impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene au solicitat anchetatorilor din Germania sa faca investigatii cu privire la structura actionariatului si au cerut o expertiza financiar-contabila in cazul firmelor Millenium GmbH, Millenium Consulting si DE*BE*ROM GmbH.

Ei doreau sa afle daca prin aceste firme societatile administrate de Mihai Puwak, SC MGH Super SRL si P&I International, si de sotul fostului ministru, Iosif Puwak, SC M&M Consult Invest, erau folosite drept paravan, iar banii proveniti din Romania se intorceau in buzunarele familiei Puwak.

Din primele date ale Comisiei Rogatorii, care privesc firmele Millenium GmbH si Millenium Consulting, nu a rezultat insa nicio ilegalitate. Cercetarile treneaza in cazul firmei DE*BE*ROM GmbH, partenerul german al firmei P&I International. in cazul acestei firme, anchetatorii au avut surpriza sa constate ca reprezentantii legali ai DE*BE*ROM GmbH, Adalbert si Alida Stalek, erau rude cu familia Puwak. Alida Stalek, pe numele de domnisoara Puwak, este verisoara lui Iosif Puwak.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.