Ajutoarele de stat in 2007

Agentii economici care creeaza locuri de munca in domeniul dezvoltarii regionale vor putea beneficia de ajutoare de stat si dupa aderarea la UE.

Guvernul a adoptat, in sedinta de saptamana trecuta, un Memorandum propus de Ministerul Finantelor, cuprinzand patru proiecte de scheme de ajutor de stat.

Suma ajutoarelor ce vor putea fi acordate este de peste 3 miliarde euro, de care ar putea beneficia circa 5.500 agenti economici.

Astfel, primul proiect de schema de ajutor de stat privind dezvoltarea regionala are ca obiectiv dezvoltarea regionala prin stimularea realizarii de investitii si crearea de noi locuri de munca.

Bugetul total al acestei scheme este de 1.125 milioane euro.

Ajutoarele vor fi acordate pe perioada 2007-2011, iar numarul agentilor economici care urmeaza sa beneficieze de acest tip de ajutor de stat este de 125.

A doua schema de ajutor de stat priveste dezvoltarea regionala prin stimularea investitiilor directe. Bugetul mediu anual al acestei scheme este de 180 milioane de euro, pentru perioada 2007-2011.

Numarul mediu anual estimat al agentilor economici care urmeaza sa beneficieze de acest ajutor de stat este de 24.

A treia schema se refera la acordarea de ajutoare de minimis – care nu trebuie notificate Comisiei Europene. Durata schemei e de 5 ani, intre 2007-2011, cu posibilitatea prelungirii.

Ultimul proiect, schema 4 de ajutor de stat, se refera la stimularea IMM-urilor, iar bugetul mediu alocat este de 250 milioane euro. Numarul estimat al agentilor economici care pot beneficia de aceasta schema este de circa 250.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top