IMM-urile vor deveni clienti bancari de tip retail

IMM-urile vor fi incadrate de bancile comerciale in categoria expunerilor de tip retail, ceea ce va insemna o reducere considerabila a cerintei de capital, de la 100% la 75%.

77% din IMM-uri nu folosesc imprumuturile mici, datorita ratelor prea mari, cerintelor prea stricte pentru acordarea de credite si exigentelor privind garantiile, potrivit unui studiu Gallup.

Doua treimi din IMM-uri considera ca micsorarea ratelor dobanzii ar incuraja companiile sa apeleze la credite mici, se arata in studiul Gallup.
Pentru contractarea unui imprumut sub 25.000 euro este nevoie de simplificarea procedurilor, sunt de parere 64% dintre companiile intervietate, in timp ce relaxarea cerintelor a fost considerata o conditie pentru apelarea la creditare de catre 58% dintre firme.
Scurtarea perioadei de acordare a imprumutului ar stimula IMM-urile sa recurga la creditare, au fost de parere 42% dintre societati.

IMM-urile cu sansele cele mai mari sa obtina o finantare de la o banca au venituri mari, un numar mare de angajati si opereaza, in general, in sectorul comertului.
Cele mai multe IMM-uri care apeleaza la finantare de gen leasing sunt, in general, de marime medie, au in actionariat persoane fizice sau juridice internationale, au un venit mai mare si sunt de relativ de mult timp pe piata.

Sursa: News In

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.