Comisia a alocat Fondurile de coeziune pentru 2007-2013

Comisia Europeana a publicat schema finala privind alocarile Politicii UE de Coeziune pentru perioada 2007-2013, respectiv pentru Fondul European de Dezvoltare Regionala (ERDF), Fondul Social European (ESF) si Fondul de Coeziune.

Dintr-un total de aproape 350 de miliarde de euro destinati celor 27 de state pentru urmatorii sapte ani, Polonia primeste cea mai consistenta parte, insumand 67 de miliarde de euro. Urmeaza Spania, cu 35 de miliarde, Italia, care primeste 28 de miliarde euro, Republica Ceha si Germania, cu 26 miliarde fiecare, Ungaria – 25 de miliarde si Portugalia si Grecia avand alocate aproximativ 20 de miliarde de euro fiecare.

Romania este a noua pe lista, urmand sa primeasca 19.667 miliarde de euro din fondurile structurale. in continuare, vin Franta, Slovacia, Marea Britanie, Lituania, Bulgaria, Letonia, Slovenia, Estonia si Belgia. Patru state membre, respectiv Olanda, Suedia, Finlanda, Austria vor primi mai putin de 2 miliarde de euro, in timp ce alte cinci vor primi mai putin de 1 miliard: Irlanda, Malta, Cipru, Danemarca si Luxemburg.

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top