Primarii PD, conditionati politic de fondurile europene

“Primarii Partidului Democrat care nu vor depune si nu vor obtine finantare din partea fondurilor structurale europene nu vor mai candida pentru functiile de primar din partea PD, in 2008”, a declarat deputatul PD Marian Jean Marinescu.

El a participat, la Vaslui, la un seminar de informare privind activitatea democratilor. “Partidul Democrat a inteles foarte repede care este rolul acestor fonduri si a proiectelor cu finantare comunitara.

Toate aceste proiecte vor aduce un castig pentru acei primari care vor sa mai fie alesi inca o data, in 2008, iar primarii PD sunt obligati sa depuna si sa obtina finantare pentru cel putin un astfel de proiect, pe an”, a declarat Jean Marinescu.

Deputatul democrat a remarcat ca zona Moldovei a absorbit foarte bine fondurile SAPARD, prin care s-a refacut infrastructura locala, in jur de 10-15 proiecte eligibile pe judet, “fata de 3-4, cat au fost pe toata zona Olteniei”.

Dupa 1 ianuarie 2007, a mai spus parlamentarul PD, “nu va mai fi competitie la proiecte, ci se merge pe principiul “Primul venit, primul servit”, deci toate proiectele bine intocmite vor primi finantare”.

Marian Jean Marinescu a mai aratat ca rolul Guvernului, dupa momentul 1 ianuarie 2007, nu va mai fi decat strict consultativ. “Dupa mai-iunie 2007, orice guvern va veni, nu va mai avea ce face, in cazul proiectelor cu finantare europeana. Din acel moment, sta la indemana noastra sa vedem cum cheltuim cele 31 de miliarde de euro, pe care Uniunea Europeana ni le vor acorda pentru a ne dezvolta”, a mentionat Marinescu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.