Imprumut pentru pornirea unei afaceri

Bancile comerciale au constituit o categorie speciala de credite, destinata societatilor comerciale nou-infiintate sau care au o perioada maxima de functionare de pana la 6 luni. Nu se impune un set de activitati eligibile pentru a fi astfel finantate.

Creditele se acorda intreprinzatorilor care vor sa deschida o noua afacere in baza unui chestionar in cadrul caruia se va contura profilul si potentialului afacerii.

Contributia intreprinzatorului va fi de numai 25% din valoarea totala a investitiei. Valoarea finantarii poate fi de maximum 35.000 RON pentru creditul Start Up – firme care se lanseaza imediat, respectiv de cel mult 85.000 RON pentru creditul Start Up+, firme cu o vechime de maximum 6 luni.

Durata finantarii este de 5 ani, in care se include o perioada de gratie de maximum 6 luni.

Intre garantiile acceptate de banca sunt amintite garantiile reale imobiliare – privilegiul şi ipoteca şi garantiile reale mobiliare: depozit bancar, certificate de depozit, certificate de depozit cu discount, titluri la ordin şi titluri nominative, actiuni, cesiune de creanta, echipamente, instalatii, un plan de afaceri, fond de comert.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.