Finantare de 50 milioane dolari pentru dezvoltarea IMM-urilor

International Finance Corporation (IFC), divizia privata a Bancii Mondiale, va acorda Finansbank Romania S.A. o finantare de 50 milioane dolari, in vederea dezvoltarii activitatii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania.

Finantarea de la IFC consta intr-un imprumut de 20 milioane euro, pe o perioada de sapte ani si o transa aditionala, disponibila in lei. Aceasta finantare “are ca scop principal incurajarea imbunatatirii standardelor de performanta ale IMM-urilor, atat la nivel de mediu de afaceri, cat si din punct de vedere social”, a declarat directorul diviziei Piete Financiare Globale al IFC, Jyrki Koskelo.

International Finance Corporation face parte din Grupul Bancii Mondiale, fiind sectorul privat al acesteia. IFC este unul din cei mai mari finantatori pentru intreprinderile mici si mijloci din tarile in curs de dezvoltare. De la infiintare, din anul 1956 si pana in prezent, IFC a angajat peste 56 miliarde dolari din fondurile sale pentru investitii private, in tarile in curs de dezvoltare si a mobilizat alte 26 miliarde dolari in sindicalizari, pentru 3.531 companii din 140 de tari.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.