CJ Braila lanseaza proiectul “Informare, Eficienta, Integrare”

Consiliul Judetean Braila in parteneriat cu Asociatia Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila Braila (CID) si Asociatia Prietenii Pamantului Galati, lanseaza proiectul cu titlul “Informare, Eficienta, Integrare”.

Proiectul este finantat de Delegatia Comisiei Europene in Romania, in cadrul Programului de micro-proiecte – Fondul Europa, linia de buget 22.02.10.

Scopul proiectului consta in aducerea informatiei europene, in domeniul politicilor privind eficienta energetica, mai aproape de comunitatile locale, adaptata la nevoile specifice generate de situatia existenta si de modificarile care vor surveni dupa 1 ianuarie 2007.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

– pregatirea de instrumente utile managementului energetic pentru Autoritatile Publice Locale si consumatorii casnici;

– constientizarea populatiei asupra actiunilor indreptate catre eficientizarea consumurilor si reducerea costurilor energetice prin organizarea de seminarii, workshop-uri;

– informarea permanenta a populatiei asupra evolutiei in domeniul politicilor energetice, in contextul integrarii, prin distribuirea publicatiilor atat participantilor la seminarii si workshop-uri cat si altor companii si institutii ce-si desfasoara activitatea in judetul Braila;

– realizarea unui parteneriat viabil intre Consiliul Judetean Braila si societatea civila, reprezentata prin ONG-uri pentru informarea cetatenilor in vederea cunoasterii si aplicarii politicilor comunitare in domeniul eficientei energetice.

Grupurile tinta ale proiectului sunt reprezentate de: Autoritatile Publice Locale de la nivelul judetului Braila, institutii publice de la nivelul judetului Braila si al unor institutii reprezentative local in acest domeniu, reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Municipiul Braila si din orasele Faurei, Ianca, Insuratei.

Activitatile principale vor fi: lansarea si promovarea proiectului, asigurarea suportului logistic pentru desfasurarea proiectului, realizarea publicatiilor, organizarea si desfasurarea seminariilor, workshop-uri, diseminarea informatiilor legate de implementarea proiectului, managementul general al proiectului, management financiar al proiectului.

Bugetul total se ridica la suma de 24.884 Euro, dintre care 18.284 euro reprezinta contributia Autoritatii Contractante.

Persona de contact – Stoica Luminita, Manager Proiect

Tel: 0239619700 / int 266

E-mail: [email protected].

Sursa: Infoeuropa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.