Astazi – semnarea ultimelor contracte SAPARD

Data limita pentru semnarea contractelor de finantare aferente sesiunii iulie 2006 este 30 ianuarie 2007. Sesiunea de depunere a proiectelor SAPARD din iulie 2006 a fost ultima de acest fel.

Locul acestui fond a fost luat, odata cu integrarea de facto in Uniunea Europeana, de Fondul European de Dezvoltare Rurala (FEADR). In aceste conditii, in decembrie 2006, agentia a primit acreditarea provizorie ca si agentie de plati FEADR.

Imprumuturile FEADR nu vor fi accesibile imediat, deoarece inca exista intarzieri in elaborarea documentelor cadru de derulare a finantarilor. Inexistenta la nivel de propunere catre Comisia Europeana (CE) a Planului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 (PNDR) sau a fiselor tehnice ale principalelor masuri de finantare, in opinia consultantilor, va face ca accesul la primii bani destinati dezvoltarii rurale sa fie accesibili abia in a doua jumatate a acestui an.

Pana la propunerea PNDR catre Comisia Europeana (CE), Ministerul Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), la finalizarea lui, va trebui sa-l supuna dezbaterii publice. Acest fapt face ca doar in cursul lunii aprilie sa fie inaintat CE.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.