Informatii europene pentru IMM-urile din Botosani

In cadrul Incubatorului de afaceri Botosani va exista un centru de informare si documentare pentru IMM-urile locale infiintat in cadrul proiectului EURIMM.

EURIMM, cu numele lung “Valorizarea actiunilor Uniunii Europene destinate afirmarii si dezvoltarii sectorului afacerilor mici si mijlocii prin informare specifica si dialog in parteneriat local reprezentativ” este un proiect finantat prin Fondul Europa si derulat pana la sfarsitul anului 2007 de catre Consiliul Local Botosani in parteneriat cu Asociatia Patronatului Judetean al IMM Botosani si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Botosani si cu sprijinul Incubatorului de afaceri Botosani.

Prin acest proiect se urmareste aducerea informatiei europene la Botosani pentru ca managerii din IMM-uri locale sa poata profita la maximum de oportunitatile oferite de Uniunea Europeana.

Pe termen lung, proiectul EURIMM infiinteaza in cadrul Incubatorului de afaceri Botosani biblioteca IMM, care va completa oferta Incubatorului pentru afacerile din zona. Biblioteca va facilita accesul la informatie, atat pe suport de hartie, colectand materiale folositoare managerilor si angajatilor din IMMuri cat si pe suport virtual, oferind acces la internet.

Pe durata desfasurarii proiectului EURIMM se vor organiza seminarii referitoare la politicile si programele de finantare europeana adresate IMM, se vor disemina afise, fluturasi si alte materiale informative. De asemenea va exista un spot radio/TV, se vor publica articole in presa scrisa, toate centrate pe oportunitatile europene pentru IMM, aceste intreprinderi fiind una dintre cele mai importante preocupari la nivel european.

De asemenea, in cadrul EURIMM va fi tiparita brosura “Programele Uniunii Europene de sustinere a IMM”, cu sinteza celor mai importante informatii despre acestea.

“Dorim ca prin acest proiect IMM-urile sa isi dezvolte capacitatile tehnice de absorbtie a Fondurilor Structurale, ca urmare a unei mai bune informari cu privire la structura, prioritatile si mecanismul institutional de punere in aplicare a acestora”, a declarat coordonatorul EURIMM, Adriana Zaicescu.

EURIMM va beneficia de aproape 58 de mii de euro din care aproximativ 42 provin din Fondul Europa. Proiectul a inceput sa fie pus in aplicare din ianuarie.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.