Fonduri europene pentru IMM-uri de 5 miliarde de euro

Ministerul Economiei si Comertului va incepe sa imparta fondurile europene de care dispune de la mijlocul acestui an, adica aproape cinci miliarde de euro, iar o buna parte a programelor ministerului se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii.

Varujan Vosganian a declarat insa ca demersurile pe care trebuie sa le faca firmele interesate de ajutor european sunt destul de complicate.

“Noi am sesizat in mai multe randuri – si legat de fondurile SAPARD – ca procedurile sunt destul de complicate si exced capacitatea tarii noastre de a le onora. Cum era, de pilda, la SAPARD, faptul ca trebuia sa existe un plan de urbanism zonal, in conditiile in care foarte multe comune nu aveau astfel de planuri de urbanism, dar asta este situatia! In fond, nu este mai important sa aducem Uniunea Europeana la capacitatea noastra de astazi, ci sa ne ridicam noi la standardele europene!”

In baza primelor evaluari, Ministrul Varujan Vosganian a spus ca cele mai multe astfel de programe ar urma sa fie puse in aplicare in judetele din Moldova.

Un recent raport al Eurostat – Institutul de Statistica al Uniunii Europene – arata ca Moldova este cea mai saraca regiune a Uniunii. Venitul pe cap de locuitor raportat la puterea de cumparare din Moldova reprezinta un sfert din media europeana.

Sursa: Bloombiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.