Banca Transilvania isi schimba auditorul financiar

Banca Transilvania va schimba auditorul financiar Ernst&Young cu KPMG Romania, conform uzantelor internationale care recomanda un mandat de cel mult trei ani pentru colaborarea cu o firma de audit, au decis actionarii bancii la sfarsitul saptamanii trecute.

KPMG Audit va audita situatiile financiare intocmite in conformitate cu ordinele Bancii Nationale a Romaniei, iar KPMG Romania va audita situatiile financiare consolidate ale grupului Banca Transilvania, intocmite conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

Actionarii au mai aprobat unele modificari ale statutului bancii, printre care cele referitoare la convocarea adunarilor actionarilor si alegerea membrilor Consiliului de Administratie. Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA) Bancii Transilvania, atat cele ordinare cat si cele extraordinare, vor fi considerate legal intrunite daca sunt prezenti actionari care detin cel putin 35% din capital. Deciziile se iau cu majoritatea voturilor celor prezenti.

In cazul celei de-a doua convocari, deciziile AGA sunt considerate valabile daca sunt adoptate de majoritatea celor prezenti, indiferent de ponderea in capital a acestora, cu exceptia adunarilor generale extraordinare, unde este necesara prezenta actionarilor reprezentand cel putin o cincime din capital. Membrii Consiliului de Administratie nu vor putea fi administratori la alte banci din Romania. De asemenea, ei nu vor putea fi asociati cu raspundere nelimitata la alte firme, fara autorizarea expresa a Consiliului.

Principalul actionar al institutiei de credit este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, cu 15% din titluri, restul fiind in proprietatea unor actionari cu detineri reduse. Cele cinci societati de investitii financiare (SIF) controleaza impreuna o participatie de circa 15%.

Sursa: Agentia Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.