Oportunitati noi de finantare pentru IMM-urile din Mures

Templus Advertising, in parteneriat cu Patronatul IMM Judetean Mures, Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie si Consiliul Local al IMM Targu Mures, a organizat la Targu Mures, in data de 22 februarie seminarul “Solutii de finantare, produse si servicii pentru IMM”.

Acest eveniment a deschis seria seminariilor initiate de Templus Advertising in urma cu doi ani, ce are ca scop informarea intreprinzatorilor cu privire la standardele impuse de piata unica, la programele de finantare pe care le pot accesa pentru a-si asigura dezvoltarea afacerilor proprii, dar si despre oferta de produse si servicii care se adreseaza segmentului de intreprinderi mici si mijlocii.

In deschiderea evenimentului, Radu Balanean, presedinte al Patronatului IMM Mures, a semnalat oficialitatilor invitate care sunt problemele cu care se confrunta oamenii de afaceri din zona, multe dintre acestea fiind generate de lipsa capitalului financiar. Ciprian Dobre, prefectul Judetului Mures, a subliniat importanta acestor evenimente, afirmand faptul ca IMM-urile reprezinta un segment foarte important al economiei, exprimandu-si, totodata, sprijinul pentru dezvoltarea sectorului privat, prin acordarea unor facilitati si initierea unor proiecte de finantare pentru investitori. Aceeasi sustinere pentru dezvoltarea activitatilor economice private a fost promisa si de catre celelalte oficialitati locale prezente la seminar.

Evenimentul a fost un bun prilej pentru ca institutiile financiar-bancare partenere ale seminarului sa prezinte oferta de produse si servicii dezvoltate pentru companii. Reprezentantii BCR, Lucretia Tudose, director executiv Sucursala Mures si Augustin Taurean, sef servicii credite Corporate, au prezentat trei servicii: finantarea activitatii curente, finantarea investitiilor si altor produse bancare, finantari ce implica scrisoarea de garantie bancara, scrisoarea de confort si avalizarea efectelor de comert.

Romtelecom, vine in sprijinul firmelor cu oferte si produse la standardele cele mai inalte, cu o echipa profesionista gata sa acorde consiliere celor care doresc astfel de servicii. De altfel, produsele si serviciile Romtelecom sunt bine primite de intreprinzatori, calitatea acestora fiind net superioara altora similare de pe piata.

Rares Marinescu, director comercial Corporatii din cadrul BRD Targu Mures, a prezentat doua produse orientate catre IMM-uri – Gama Ristretto si Simplis Credit.

Generali Asigurari Targu Mures a venit in fata IMM-urilor muresene cu o oferta creata special pentru acest segment. Sorina Craciun, director al agentiei, a mentionat ca produsul Employees Benefits este orientat spre fidelizarea angajatilor, prin oferirea, pe langa remuneratie, a unui plan de protectie. Generali ofera una dintre cele mai flexibile si avantajoase solutii de asigurare pentru IMM-uri.

Consilierul economic al Ambasadei Ungariei, Ferenc Bogar, a incurajat intreprinzatorii romani, afirmand ca acestia se vor adapta destul de repede la standardele europene, spunandu-le sa nu se lase descurajati de competitia acerba existenta pe piata, ci sa caute solutiile cat mai potrivite pentru a se mentine pe piata.

Constantin Pop – inspector financiar bancar la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a prezentat modalitatile de garantare a unui credit sau a unei linii de finantare, afirmand ca institutia pe care o reprezinta ajuta oamenii de afaceri sa primeasca finantari pentru care nu pot prezenta garantii, FNGCIMM fiind interfata intre acestia si banci.

Bank Leumi are incredere in potentialul economic al Romaniei, considerand ca posibilitatile care se deschid in urma integrarii in Uniunea Europeana sunt multiple, asa cum a declarat Artur Braileanu, director Corporate&SME Directorate Leumi Bank Romania.

Reprezentantii Oficiului Teritorial al Agentiei Intreprinderilor Mici si Mijlocii si de Cooperatie Mures, Marius Popa, director executiv si Torok Csaba, consilier, au prezentat programele guvernamentale de sustinere a investitiilor, de modernizare a activitatilor de comercializare, prin fonduri care se aloca de la bugetul de stat, in limita sumei platite pentru profitul brut reinvestit.

Corina Campean de la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a afirmat ca programele structurale ce se vor derula anul acesta, se vor acorda intreprinzatorilor pentru crearea de noi oportunitati de afaceri, pentru stimularea investitiilor si pentru dezvoltarea mediului economic din regiune.

Directorul Trezoreriei din cadrul Directiei Finantelor Publice Targu Mures, Teodor Oana, a precizat politica locala in materie de impozite si taxe, aceasta suferind modificari care vin in sprijinul agentului economic. IMM-urile depun acum declaratiile de salarii o data la 3 luni si nu in fiecare luna, asa cum era pana acum, astfel ca intreprinzatorii au mai mult timp sa se ocupe de afacere. De asemenea, in materie de stingere a obligatiilor din 2007, nu mai exista acel numar de evidenta a platii, datoriile stingandu-se in ordinea vechimii.

Seminarul a adus informatii de larg interes pentru oamenii de afaceri din judetul Mures, care au participat in numar mare, si a creat cadrul propice unui dialog eficient intre factorii de decizie din zona si intreprinzatorii privati, intalnirea fiind una interactiva si constructiva pentru toate partile implicate.

In demersul nostru de a informa oamenii de afaceri, am fost sprijiniti de BCR, in calitate de Partener Oficial, Romtelecom si BRD, ca Parteneri Principali, Leumi Bank, Generali Asigurari, FNGCIMM, Opportunity Microcredit, Senior Software ca Parteneri. Sponsorii seminarului, Oriflame, Cramele Recas si Supreme Chocolat, au oferit cadouri participantilor.

Parteneri media: Finantare.ro, Ziarul Financiar, Audit Financiar, Radio Romania Actualitati, SMARTfinancial.ro, SMARTbank.ro, Comunicatenedia.ro, Banisiafaceri.ro, 24 Ore Muresene, Ziarul de Mures, Zi de Zi, Punctul, Kozpont, Radio Targu Mures, Radio Son, Radio Gaga, Radio Kiss Fm, Radio Mix Fm si Televiziunea Tg Mures.

Sursa: Templus Advertising

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.