Municipalitatea braileana si-a propus sa atraga 70 milioane de eurofonduri europene

Pentru 2007, municipalitatea braileana si-a propus sa atraga fonduri europene in valoare de 70 milioane de euro, pe care sa le foloseasca pentru imbunatatirea aspectului orasului, a calitatii traficului si a actului de sanatate publica.

Potrivit primarului municipiului Braila, Constantin Cibu, directia de programe, prognoze, comunicare si relatii externe din cadrul primariei are deja pregatite studii de fezabilitate pentru momentul in care comisia de la Bruxelles va da unda verde alocarii de fonduri de coeziune pentru proiectele de dezvoltare structurala a Romaniei.

Cel mai important proiect, in valoare de 30 milioane de euro, priveste reabilitatea celui mai mare bulevard din municipiu, a tot ceea ce inseamna parte carosabila, dar si a canalului colector, care dateaza din 1911.

Al doilea proiect, in valoare de 20 milioane de euro, priveste construirea unui nou inel de centura in jurul Brailei, care sa asigure conditii civilizate de transport.

Un alt proiect al carui studiu de fezabilitate este gata, estimat la 20 milioane euro, se refera la reabilitarea unei strazi din municipiu si la un studiu privind transportul public de persoane, eventual cu automobile ecologice.

Sursa: Administratie Publica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.