CEC deschide conturi pentru incasarea subventiilor agricole

CEC deschide conturi pentru producatorii agricoli, persoane fizice si juridice sau persoane fizice autorizate (PFA), care vor sa acceseze subventiile primite de la Uniunea Europeana si de la Ministerul Agriculturii, distribuite prin Agentia de Plati si Interventii in Agricultura.

Clientii persoane juridice si PFA pot opta pentru deschiderea unui cont curent clasic sau a unui cont Privilegiu SRL. Pentru disponibilitatile din contul Privilegiu SRL, dobanda anuala bonificata difera in functie de soldul zilnic la contului, putand atinge nivelul de 6,5% la depunerile in lei. De asemenea, dupa deschiderea contului pentru incasarea subventiilor, clientii pot beneficia de orice alt produs sau serviciu din portofoliul CEC: incasari si plati, depozite, schimburi valutare sau carduri.

Clientii persoane fizice au la dispozitie un cont curent personal, un cont de card sau un cont Privilegiu. Odata deschis unul dintre aceste conturi, in afara de faptul ca prin intermediul lor se pot incasa subventiile primite pentru agricultura, ulterior titularul contului poate beneficia si de restul produselor si serviciilor CEC. Astfel, poate efectua depuneri in numerar, prin transfer sau prin virament. Tot prin intermediul acestor conturi se pot efectua si plati prin virament catre furnizorii de servicii (telefon, radio/TV, energie electrica, gaze, impozite, chirii, prime de asigurare etc.).

Depunerile in contul Privilegiu beneficiaza de dobanzile avantajoase ale unui depozit, peste media pietei. Depunerile in numerar se pot efectua la orice agentie CEC, iar retragerile de numerar se pot face si de la alte unitati CEC decat cea la care s-a deschis contul, in functie de optiunea titularului.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.