Fonduri de peste 100 milioane dolari pentru prevenirea inundatiilor

Fondurile alocate Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor in cadrul “Programului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta” depasesc 100 milioane de dolari, un sfert din bani urmand sa provina din bugetul statului.

Componenta C a programului, “Reducerea riscului de inundatii si alunecari de teren”, gestionata de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor vizeaza indiguiri si amenajari ale bazinelor raurilor si ale barajelor.

De asemenea, tot in cadrul acestui proiect se realizeaza si studiul privind Lunca Dunarii. Potrivit reprezentantilor Ministerului Mediului, acest studiu va fi finalizat pana la sfarsitul anului.

Fondurile alocate componentei de mediu a programului se ridica la 101 milioane de dolari, din care 77 milioane de dolari provind dintr-un credit la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), diferenta fiind asigurata de la bugetul de stat.

“Proiectul de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta” este primul program axat pe prevenire din sud-estul Europei, realizat printr-un imprumut de 150 de milioane de euro de la BIRD.

Programul are patru componente, a caror realizare intra in responsabilitatea a patru institutii: Ministerul Administratiei si Internelor – “Consolidarea capacitatii de finantare si management in situatii de urgenta”, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului – “Reducerea riscului seismic”, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor – “Reeducerea riscului de inundatii si alunecari de teren” si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale – “Reducerea riscului de producere a accidentelor miniere in bazinul Tisei”.

Sursa: The Money Channel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.