BTL Design a organizat o noua serie de conferinte dedicate IMM-urilor

BTL Design a organizat in 21 martie 2007 la Constanta, si pe 22 martie 2007 la Tulcea, a treisprezecea si a paisprezecea editie a conferintei “Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor”.

Etapa constanteana a programului conferintelor BTL Design destinate IMM-urilor, a fost campioana interactivitatii. A treisprezecea editie a conferintei a fost incununata de succes, suscitand un dialog foarte aprins intre IMM-uri si furnizorii de solutii.

Cu o prezenta numeroasa, de peste 100 de reprezentanti a 89 de intreprinderi mici si mijlocii din judet, conferinta a atins mai multe subiecte foarte sensibile si interesante pentru oamenii de afaceri.

Deschiderea conferintei a fost facuta de catre Mihai Daraban, presedinte al Camerei de Comert, Industrie, Agricultura si Navigatie din Constanta. Acesta a subliniat specificul zonei, si a indemnat oamenii de afaceri locali sa profite si sa exploateze in mod pozitiv acest specific.

Plenara intai a abordat solutiile pentru eficientizarea afacerii: de transmisii de date si comunicatii, de internet, de infrastructura pentru afaceri, de promovare, precum si solutii de resurse umane si de recuperare a creantelor.

Plenara a doua a abordat solutiile financiare pentru dezvoltarea afacerii, oferte de creditare, programe de finantare din fonduri structurale si de coeziune. Gigi Caratas, director persoane juridice grup Constanta BRD-Groupe Societe Generale a prezentat solutiile de finantare destinate firmelor mici si mijlocii.

La Tulcea, editia a paisprezecea s-a desfasurat in fata a 90 de reprezentanti ai IMM-urilor locale.

In cuvantul de deschidere au vorbit despre problemele cele mai acute de dupa integrarea in Uniunea Europeana, autoritatile locale si organizatorii. Gheorghe Bunduc, presedintele Consiliului Judetean Tulcea a trecut in revista directiile care sunt necesare pentru dezvoltarea judetului: dezvoltarea aeroportului Deltei Dunarii, realizarea podului peste Dunare Tulcea-Braila, reabilitarea drumurilor. Bunduc a afirmat, fara drept de apel: “Turismul este salvarea noastra, a Tulcei.”

Prima plenara, dedicata solutiilor de infrastructura, de internet, de comunicatii, transmisii de date, recuperare de creante, a adus in atentia intreprinzatorilor din sala, importanta deosebita a folosirii noilor tehnologii pentru dezvoltarea afacerii si lupta concurentiala. Nu ne mai putem permite sa nu folosim internetul, e-mail-ul, toate uneltele oferite de catre comunicarea online, fara a ne descalifica din start in raport cu concurentii europeni.

A doua plenara a abordat ofertele de creditare bancara si programele de finantare din fonduri structurale si de coeziune.

Urmatoarele etape ale conferintelor pentru IMM-uri vor avea loc la Targu Mures si Brasov luna viitoare.

Forumurile de solutii pentru IMM-uri aduna impreuna intreprinzatorii si furnizorii de solutii, si acopera nevoia acuta de informare a oamenilor de afaceri, constituind o platforma de comunicare directa in folosul firmelor.

Partener principal al programului de evenimente este UPC Romania.

In calitatea de parteneri de eveniment au fost prezenti: Coface Romania, BRD-SGS, Sodexho PASS, BTL Promotion, ANIMMC, CEED.

In activitatea de promovare s-au implicat urmatorii parteneri media: Finantare.ro, revista Bilant, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, Kiss FM, Radio Delta, Radio Sky, Cuget Liber.

Parteneri de eveniment la Tulcea au fost Advisory Delta, CEED, Flash Media, Coface Romania, BTL Promotion, CEC, Banca Transilvania.

In activitatea de promovare s-au implicat urmatorii parteneri media: Finantare.ro, revista Bilant, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, Kiss FM, Radio Delta, Obiectiv.

Pentru mai multe informatii:

Otilia Petcu, Director Evenimente BTL Design
Telefon: 021 2525 882

E-mail: [email protected]

BTL Design.

Sursa: BTL Design

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.