Programul Operational Regional are “exclusivitate” pentru turism

Proiectele in domeniul turismului vor putea primi finantare numai prin Programul Operational Regional. Informatia a fost anuntata de catre Florentina Ionescu, reprezentantul Agentiei Nationale pentru IMM si Cooperatie (ANIMMC), in cadrul unui eveniment desfasurat la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Autoritatile locale, firmele si ONG-urile care doresc sa realizeze proiecte in domeniul turismului trebuie sa se orienteze numai catre Programul Operational Regional (POR), gestionat de Ministerul Integrarii Europene. Astfel, a fost transferata la POR componenta referitoare la turism din Programul de Crestere a Competitivitatii Economice.
Aceasta este prima modificare substantiala aparuta in continutul programelor operationale, in urma solicitarii Comisiei Europene de completare si modificare a acestora.

Recent, trei ministere au confirmat ca Programele Operationale pe care le gestioneaza au fost modificate si transmise inapoi la Bruxelles pentru continuarea negocierilor. In principal, solicitarea Comisiei Europene de realizare a unor modificari in documente a avut la baza anumite suprapuneri de domenii in continutul programelor.

In versiunile oficiale transmise initial la Bruxelles, turismul era inclus atat in Programul Operational Regional cat si in Programul de Competitivitate, la “Axa prioritara 5: Romania ca destinatie atractiva pentru turism si afaceri”.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.