3,8 milioane de lei de la Guvern pentru dezvoltarea infrastructurii locale

Guvernul a aprobat alocarea sumei de 3,834 milioane de lei pentru 85 de localitati, din 28 de judete, drept sprijin guvernamental pentru finantarea unor proiecte locale in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural.

Fondurile provin din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata si vor fi destinate finantarii cheltuielilor pentru proiectare si inginerie. Suma aprobata reprezinta suplimentarea unor fonduri alocate in cursul anului trecut, prin cele trei transe de cereri de finantare din prima etapa pentru proiectele finantate in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural.

Banii sunt alocati pe proiecte depuse de administratiile locale. Proiectele vizeaza modernizarea si dezvoltarea infrastructurii locale, canalizarea si epurarea apelor uzate menajere, alimentarea cu apa a localitatilor, construirea de poduri si podete. Vor beneficia de fonduri localitati din judetele Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Salaj, Sibiu, Teleorman, Timis, Valcea, Vaslui.

De la lansarea Programului, peste 2.000 de localitati au depus proiecte de dezvoltare a infrastructurii la Comisia de evaluare.

Aproximativ 30% din finantari sunt solicitate pentru poduri, podete, punti pietonale, 40% – pentru asigurarea alimentarii cu apa, 25% – pentru canalizari si statii de epurare ape uzate. Programul este derulat pe o perioada de patru ani, pana in 2009.

Sursa: Administratie Publica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.