Conectarea la internet a scolilor finantata de la bugetul de stat si din fonduri UE

Procesul de conectare la Internet in banda larga a scolilor romanesti sa se desfasoare in doua etape. In prima etapa vor fi conectate la Internet in banda larga scolile aflate in zone acoperite de retele de comunicatii, iar bugetul necesar pentru finantarea acestei actiuni va fi asigurat din bugetul de stat.

In a doua etapa vor fi conectate la Internet in banda larga scolile aflate in zone in care accesul la retelele de comunicatii este mai dificil. Bugetul necesar pentru finantarea acestei a doua etape a procesului va fi asigurat din fonduri structurale.

Conexiunea la Internet in banda larga furnizata va fi de 2 Mb/secunda si vor fi eligibile toate scolile care nu beneficiaza de o astfel de conexiune. Estimarile arata ca vor fi conectate la Internet in banda larga 21.000 de scoli de pe intreg teritoriul Romaniei.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a fost implicat in derularea de programe si proiecte menite sa sprijine conectarea la Internet in banda larga a scolilor de pe intreg cuprinsul tarii inca din anul 2005 si sustine in continuare astfel de initiative.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.