MCTI dedica doua zile programelor europene din aria Societatii Informationale

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei organizeaza, marti 19 iunie si vineri 22 iunie 2007, sesiuni informative privind accesarea fondurilor europene pentru programele eContent Plus si Safer Internet Plus. In cadrul acestor sesiuni se va face o prezentare generala a celor doua programe, vor fi descrise ariile si temele pe care acestea le vizeaza, modalitatile de finantare, se vor da detalii privind pregatirea propunerilor de proiecte.

Ziua de 19 iunie este dedicata programului eContent Plus ce finanteza proiecte de dezvoltare a produselor cu continut digital, din domeniile geografic, educational si biblioteca digitala, avand ca buget disponibil in 2007, 46,5 milioane euro. Evenimentul se va desfasura in prezenta lui Ray Hudson, Project Officer in cadrul Directoratului General Info Society al Comisiei Europene. El va vorbi despre proiectele eligibile si despre demersurile necesare pentru accesarea fondurilor.

Ziua de 22 iunie va fi dedicata programului Safer Internet Plus, destinat sigurantei navigarii pe Internet si combaterii continutului ilegal si daunator, in special cel care afecteaza copiii si adolescentii. Prin intermediul acestui program se pot finanta proiecte adresate cu precadere parintilor, educatorilor si copiilor, pentru mai buna informare despre riscurile folosirii Internetului si pentru depistarea continutului agresiv. Informatii de specialitate despre acest program vor fi oferite de doamna Janice Richardson, purtatoare de cuvant din partea Belgiei pentru domeniul mentionat.

Comisia Europeana a lansat in data de 25 mai 2007, apeluri pentru proiecte aferente programelor comunitare din aria Societatii Informationale prin care sunt finantate initiative ale institutiilor publice si ale mediului de afaceri. Apelul Comisiei Europeane se va incheia la inceputul lunii octombrie.

Confirmarea participarii la sesiunea informativa privind programul eContent Plus se face la adresa de e-mail [email protected]. Pentru participarea la sesiunea informativa privind programul Internet Safer Plus, confirmarea se face la adresa [email protected].

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.