Garantii exprese, irevocabile si neconditionate de la FNGCIMM SA si pentru creditele Bancii Transilvania

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA) si Banca Transilvania au semnat la sfarsitul lunii mai 2007 Conventia – Cadru de garantare pentru garantii exprese, irevocabile si neconditionate.

FNGCIMM SA va acorda, la solicitarea bancii, garantii complementare, in cazurile in care planurile de afaceri ale IMM-urilor nu pot fi finantate de catre aceasta, din cauza faptului ca IMM-urile nu dispun de garantii in procentul impus de reglementarile interne ale bancii. Garantiile pot fi acordate pentru credite pe termen scurt, mediu sau lung, scrisori de garantie bancara sau pentru alte instrumente de finantare practicate de banca.

Inclusiv firmele care intra in categoria start-up pot beneficia de garantiile FNGCIMM SA.

Fondul garanteaza in mod neconditionat, expres si irevocabil, executarea de catre beneficiarii finantarilor a obligatiilor patrimoniale asumate prin contractele de credit.

Pentru intreprinzatori, clienti ai Bancii Transilvania, semnarea acestei conventii inseamna facilitarea accesului la credite, Fondul impartind cu banca riscurile finantarii proiectelor. Pe baza aceleiasi documentatii solicitata de catre banca pentru aprobarea creditelor, IMM-urile pot obtine si garantia Fondului. Avantajele aduse de utilizarea garantiilor noastre se refera la evitarea costurilor legate de evaluarea garantiilor, asigurarea, inregistrarea si radierea bunurilor, onorariul notarului, taxele si comisioanele legate de executarea garantiilor. De asemenea se castiga si timpul necesar acestor formalitati, in conditiile in care serviciul de analiza a dosarului este oferit gratuit.

Pentru Banca Transilvania, parteneriatul cu FNGCIMM SA ofera posibilitatea dezvoltarii portofoliului de clienti si a cresterii profitului prin cresterea numarului si valorii creditelor acordate si diminuarea constituirii de provizioane.

Conventia semnata are ca efect si diminuarea riscului asumat de banca in cazul acordarii de credite, prin faptul ca garantiile oferite de FNGCIMM SA reprezinta cele mai lichide garantii pe care institutiile finantatoare le pot obtine.

Infiintat in 2001, FNGCIMM SA are ca actionar unic statul roman, reprezentat de Agentia Nationala pentru IMM si Cooperatie. La finele lunii decembrie 2006, capitalul sau social se ridica la valoarea de 261.412.300 lei.

La aceeasi data, numarul total de garantii acordate depasea cifra de 2000 de garantii, inregistrand in sold peste 122 milioane Euro, pentru credite in valoare totala de peste 250 milioane Euro.

Misiunea FNGCIMM este acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare (credite pentru investitii si capital de lucru) contractate de IMM de la banci comerciale sau din alte surse, abilitate de lege, si acordarea de finantari directe catre IMM-uri. De asemenea, fondul garanteaza scrisori de garantie bancara.

Prin cele 10 reprezentante, trei sucursale si trei filiale, si prin parteneriatul cu 20 dintre cele mai importante banci comerciale romanesti, garantiile FNGCIMM SA opereaza la nivel national.

Beneficiari eligibili ai Fondului sunt persoanele fizice/asociatiile familiale autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si persoanele juridice care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute de Legea 346/2004 pentru IMM, respectiv numar mediu anual de salariati mai mic de 250, cifra de afaceri anuala de pana la 50 milioane de euro si active totale de pana la 43 milioane de euro. In plus, beneficiarii eligibili trebuie sa aiba capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligatiilor de plata asumate ai sa nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la banci.

Pentru mai multe informatii:

FNGCIMM

Adresa: Strada Stefan Iulian nr.38

Sector 1, Bucuresti

Telefon/fax: 021 / 310 18 74, 310 18 57

www.fngcimm.ro, www.garantare.ro.

Sursa: Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.