MCTI organizeaza o sesiune informativa privind programul comunitar ICT PSP

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei organizeaza, in data de
3 iulie 2007, o sesiune informativa privind ICT PSP (The ICT Policy Support Programme), program comunitar din aria Societatii Informationale.

ICT PSP este inclus in Competitiveness and Innovation Programme (CIP) si se deruleaza pe o perioada de 7 ani (2007-2013), avand un buget total de 728.4 milioane euro. In cadrul programului sunt vizate teme precum servicii de e-government eficiente si interoperabile, servicii e-inclusion, servicii e-health si retele tematice. Beneficiarii acestui program de finantare sunt in principiu institutiile publice dar si intreprinderile mici si mijlocii, pe domenii legate de cresterea durabila, masini inteligente sau protectia datelor.

Pe anul in curs programul ICT PSP are un buget de aproximativ 54 milioane euro, bani din care vor fi finantate proiecte specifice sectorului IT&C. La sesiunea informativa din data de 3 iulie, specialistii MCTI vor prezenta programul ICT PSP si vor vorbi despre proiectele eligibile si despre demersurile necesare pentru accesarea fondurilor.

Apelul pentru proiecte in cadrul ICT PSP se va incheia in luna octombrie a acestui an.

Programul ICT PSP se incadreaza in initiativa i2010 care contine numeroase instrumente politice pentru o gama larga de domenii de interes. Asigurarea celei mai bune utilizari si asimilarea ICT este un obiectiv cheie al cadrului strategic de lucru pentru i2010, ale carei actiuni sunt finantate prin surse variate.

Pentru mai multe informatii:

E-mail: [email protected].

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.