Presedintele FNGCIMM SA a fost ales membru in Consiliul de administratie al Asociatiei Europene a Fondurilor de Garantare

In cadrul Adunarii generale a Asociatiei Europene a Fondurilor de Garantare – AECM, care a avut loc in perioada 13-15 iunie 2007 la Atena (Grecia), presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii – FNGCIMM S.A. IFN, domnul Aurel SARAMET, a fost ales membru in Consiliul de administratie al Asociatiei.

Aceasta alegere reprezinta atat o recunoastere a importantei pozitiei pe care fondurile de garantare din noile tari membre ale UE au dobandit-o in cadrul AECM, cat si o apreciere a profesionalismului si dinamismului pe care conducerea FNGCIMM le-a imprimat activitatii Fondului in ultimii doi ani si jumatate, perioada in care un numar de peste 3000 de IMM-uri au beneficiat de credite bancare cu garantia Fondului, finantari depasind 1,7 miliarde lei prin care au fost sustinute direct mai mult de 40.000 de locuri de munca.

In calitate de membru al Consiliului de administratie al AECM, dl. Aurel Saramet va avea responsabilitatea coordonarii activitatii Asociatiei si a celor 37 de institutii financiare membre, orientata spre sprijinirea si dezvoltarea participarii IMM-urilor din 19 tari europene reprezentate in cadrul Asociatiei, la programe ale UE cum sunt cele finantate din fonduri structurale – Fondul European de Dezvoltarea Regionala sau Programul JEREMIE – administrat de Fondul European de Investitii.

Infiintata in anul 1992, Asociatia Europeana a Fondurilor de Garantare – AECM este o organizatie neguvernamentala non-profit cu sediul la Bruxelles (Belgia), care are ca obiectiv promovarea rolului economic al schemelor de garantare a creditelor pentru IMM-uri, schimbul de experienta si de bune practici intre institutiile membre si reprezentarea intereselor acestora. AECM este un partener de dialog permanent, cu rol consultativ in domeniul sau de specialitate, al Comisiei Europene (Directoratul General pentru intreprinderi), in scopul imbunatatirii accesului intreprinzatorilor si al IMM-urilor la finantare.

In prezent AECM are 37 de membri, institutii financiare specializate in garantarea creditelor din 19 tari europene, care cumuleaza fonduri proprii in valoare de 4,5 miliarde euro si gestioneaza active financiare in valoare de 47 miliarde euro.

Infiintat in 2001, FNGCIMM SA are ca actionar unic statul roman, reprezentat de Ministerul pentru Intreprinderi Mici Si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale. La finele lunii decembrie 2006, capitalul sau social se ridica la valoarea de 261.412.300 lei.

Misiunea FNGCIMM este acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare (credite pentru investitii si capital de lucru) contractate de IMM de la banci comerciale sau din alte surse, abilitate de lege, si acordarea de finantari directe catre IMM-uri. De asemenea, fondul garanteaza scrisori de garantie bancara.

Prin cele 10 reprezentante, trei sucursale si trei filiale si prin parteneriatul cu 20 dintre cele mai importante banci comerciale romanesti, garantiile FNGCIMM SA opereaza la nivel national.

Beneficiari eligibili ai Fondului sunt persoanele fizice/asociatiile familiale autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si persoanele juridice care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute de Legea 346/2004 pentru IMM, respectiv numar mediu anual de salariati mai mic de 250, cifra de afaceri anuala de pana la 50 milioane de euro si active totale de pana la 43 milioane de euro. In plus, beneficiarii eligibili trebuie sa aiba capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligatiilor de plata asumate ai sa nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la banci.

Pentru mai multe informatii:

FNGCIMM

Telefon/fax: 021 / 310 18 74, 310 18 57

www.fngcimm.ro.

Sursa: Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.