Directia Agricola a fost vizitata de procurorii DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au calcat Directia de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Iasi. Dupa cum sustin sefii DADR, vizita a durat aproximativ jumatate de ora, iar reprezentantii DNA au cerut detalii despre subventiile pentru agricultura acordate unei societati iesene. “Procurorii DNA ne-au solicitat date despre societatea Ceres din Iasi, daca am inteles bine. Le vom oferi incepand de saptamana viitoare. Acum nu va putem da alte informatii pentru ca am avea noi probleme si ne-ar da firma in judecata. Deocamdata nu stim cine a facut sesizarea si despre ce abateri este vorba. Noi nu avem nicio implicare”, a spus Constantin Arustei, director executiv al DADR. Adjunctul DADR a declarat ca este vorba despre subventiile acordate in perioada 2000-2004 proprietarilor unei ferme iesene.

“Nu am fost astazi la birou si nu am detalii despre acest caz. Va pot spune mai multe de saptamana viitoare, dar acum treaba”, a sustinut Neculai Olariu, purtator de cuvant al DADR. Nici reprezentantii DNA nu au dorit deocamdata sa dea mai multe detalii despre aceasta verificare. “Sunt niste controale prealabile. Stiu ca este un dosar in lucru, dar trebuie sa mai aveti rabdare pentru a afla exact ce s-a intamplat”, a declarat Luminita Merisescu, purtator de cuvant al DNA.

La inceputul anului, au fost date publicitatii rezultatele unui raport al Curtii de Conturi la DADR Iasi. Astfel, prin compararea suprafetelor de teren pentru care s-au cerut subventii cu suprafetele efectiv cultivate, in 2005, institutia de control a descoperit ca in total s-au acordat ajutoare nejustificate pentru 3.712 hectare. Valoarea bonurilor valorifice acordate in plus se ridica la aproape 650.000 RON adica 6,5 miliarde lei vechi. Din aceasta suma, DADR a reusit sa recupereze doar 69.000 RON, adica pentru a zecea parte din suprafata necultivata.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.