Attila Korodi: autoritatile locale trebuie sa se asocieze pentru a putea accesa fondurile pe infrastructura de apa

Attila KORODI, Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile a participat la Palatul Parlamentului, la Forumul de Dezbatere “Serviciile publice de alimentare cu apa si canalizare… Primii pasi in Europa!”, organizat in cadrul manifestarilor EXPO APA 2007.

Evenimentul ce se desfasoara in perioada 20-22 iunie 2007 este organizat de Asociatia Romana a Apei.

La manifestare alaturi de Attila Korodi – Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile a mai participat si Walter Kling, Presedintele Congresului Mondial al Apei 2008.

Attila KORODI a apreciat EXPO APA 2007 drept cea mai puternica expozitie pe problematica protectiei mediului din Romania. Potrivit ministrului mediului, “fondurile europene sunt cele mai importante surse de investitii in domeniu, dar, incepand cu anul 2006, am inceput sa investim masiv si din fonduri bugetare si din alte non-europene.”

Attila Korodi a mai precizat: “In urmatoarele saptamani asteptam sa iasa forma finala a Programului Operational Sectorial de Mediu, care va contine un element la care va trebui sa lucram foarte serios: avem drept conditie de eligibilitate organizarea in asociatii a tuturor autoritatilor locale din aria de acoperire a proiectelor. Aceste asociatii vor semna contractele de delegare cu operatorul regional de apa-apa uzata sau de canalizare, din zona proiectului si vor trebui sa exercite controlul asupra operatorului, care va fi responsabil cu executia proiectului.”

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.