Guvernul italian vrea sa sprijine firmele romanesti

Guvernul Italiei va deschide in iulie la Bucuresti un centru al Agentiei pentru noi tehnologii, energie si mediu, ENEA, cu scopul de a ajuta companiile si autoritatile publice romanesti sa acceseze fonduri structurale.

ENEA are deja experienta in accesarea de fonduri europene si s-a implicat in proiecte de energie si mediu in alte tari ale Uniunii Europene. Italia vrea sa sprijine Romania ca tara nou intrata in UE.

Viitorul presedinte al Centrului ENEA de la Bucuresti sustine ca agentia are tehnologia necesara pentru sprijinirea proiectelor pentru producerea de energie din surse regenerabile si poate chiar sa cofinanteze, daca este cazul, achizitia de catre companii sau autoritati locale a acestor tehnologii.

ENEA va da un plus de credibilitate proiectelor pentru atragerea de fonduri europene, pentru ca acestea sa fie bancabile sau finantabile si pot fi dezvoltate noi tehnologii pentru cei interesati.

ENEA intentioneaza sa incheie un parteneriat cu Agentia Romana pentru Conservarea Energiei (ARCE) pentru a sprijini mai eficient firmele si autoritatile locale interesate de accesarea de finantari.

Functionarea Centrului ENEA la Bucuresti va fi finantata de Institutul Italian pentru Comert Exterior.

Sursa: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.