Fonduri nerambursabile pentru IMM-uri

Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor impreuna cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud – Est lanseaza joi 12 iulie 2007, licitatia deschisa sub titlul “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului privat in domeniul gestionarii deseurilor”.

Aceasta schema urmeaza a fi implementata in cadrul Programului Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala. Prin intermediul acestei scheme se are in vedere oferirea de asistenta financiara IMM-urilor din cele opt regiuni ale tarii noastre. Vor fi selectate doar IMM-urile care actioneaza direct in sectorul privind gestionarea deseurilor sau care au impact direct asupra sectorului de gestionare a deseurilor.

Bugetul disponibil pentru aceasta licitatie este de 8,66 milioane de euro dintre care 1,0837 milioane revin Regiunii Sud – Est din care fonduri Phare 0,8125 milioane de euro si 0,2712 milioane euro cofinantare de la bugetul de stat. Luand in calcul faptul ca este vorba de o finantare nerambursabila, valoarea acesteia va fi cuprinsa intre 50.000 euro si 200.000 euro pentru fiecare proiect.

Fiecare beneficiar al acestei finantari va trebui ca, la randul sau, sa contribuie cu un aport personal de minim 50% din bugetul proiectului. Termenul limita de primire a cererilor de finantare este 7 septembrie 2007, acestea urmand a fi depuse la sediul ADR din regiunea unde urmeaza sa fie implementate.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.