Eximbank Romania va coopera cu Bancomext din Mexic

Eximbank Romania si Banca Nationala de Comert Exterior (Bancomext) din Mexic au semnat un acord de colaborare care prevede ca cele doua banci sa isi furnizeze reciproc produse si servicii legate de finantare, garantare si operatiuni de asigurare.

Cele 2 institutii au semnat pe 10 iulie un acord cadru de cooperare prin care vor face schimb de produse, servicii si informatii despre oportunitatile de afaceri din cele doua tari.

Acordul prevede ca cele doua banci sa isi furnizeze reciproc produse si servicii legate de finantare, garantare si operatiuni de asigurare. De asemenea, bancile vor asigurara un schimb de informatii asupra oportunitatilor de afaceri si investitii si asupra activitatilor proprii si a evolutiei pietei locale, in scopul cresterii colaborarii si investitiilor in ambele sensuri.

Acest acord cadru de cooperare se inscrie in strategia Eximbank de sprijinire a exportului romanesc, care are in vedere printre altele mecanismele necesare sa sustina, prin colaborari cu institutii de specialitate din strainatate, cresterea competitivitatii si a accesului agentilor economici romani, in special a IMM-urilor, pe pietele externe, inclusiv pe cele cu grad de risc ridicat.

Banca de Export – Import a Romaniei (Eximbank) sustine exportatorii romani si sprijina financiar unele domenii nationale prioritare si intreprinderile mici si mijlocii. Eximbank a fost creata in vederea facilitarii accesului si mentinerii exportatorilor romani pe pietele externe, inclusiv pe cele cu grad de risc crescut, contribuind astfel la dezvoltarea economiei romanesti si a activitatii de comert exterior si generand implicit noi locuri de munca.

Banco Nacional de Comercio Exterior (Bancomext) este o banca nationala de dezvoltare din Mexic. Eximbank a semnat, pe 5 iunie, un acord similar cu Asociatia Bancilor din Argentina.

Sursa: BankNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.