Fonduri pentru extinderea retelei de apa si canalizare din Miercurea Ciuc

Sase lucrari pentru extinderea si reabilitarea retelei de apa si canalizare, finantate din bugetul statului, incep in aceasta luna la Miercurea Ciuc.

Municipiul Miercurea Ciuc beneficiaza de fonduri substantiale de la bugetul statului pentru extinderea si reabilitarea retelei de apa si canalizare, lucrarile urmand sa fie demarate in aceasta luna.

Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, i-a inmanat primarului municipiului Miercurea Ciuc, Robert Raduly, un contract de finantare in valoare de 10,2 milioane de lei pentru reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare.

Edilul sef al municipiului a declarat ca investitia se va finaliza peste doi ani si jumatate, primele lucrari urmand sa inceapa in aceasta luna.

Este vorba despre sase lucrari de reabilitare pe strazile Szek, Ciuboteni, Arsenalului, Campu Mare, Inimii si Avantului. De asemenea, anul viitor se va extinde reteaua de apa in statiunea Harghita Bai, se va realiza reteaua de canalizare si se va construi si o statie de epurare in aceasta localitate ce apartine de municipiul Miercurea Ciuc.

Din suma totala, 75% va fi suportata din bugetul statului si 25% din bugetul local. Miercurea Ciuc se alatura altor 22 de orase din tara unde se realizeaza astfel de lucrari finantate din bugetul statului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.