La ING, avansul face dobinda la credit

La ING Bank un avans de minimum 15% la contractarea unui credit ipotecar sau a unui credit de nevoi personale cu garantie ipotecara determina o scadere a ratei dobanzii.

ING Bank este a sasea banca din Romania care a anuntat relaxarea conditiilor de creditare. Printre altele, institutia de credit a decis sa renunte la avansul minim pentru creditele ipotecare. Totusi, plata avansului poate reduce costul total al imprumutului.

Clientii care dispun de un avans de minimum 15% la contractarea unui credit ipotecar sau a unui credit de nevoi personale cu garantie ipotecara in lei vor beneficia de o rata a dobinzii mai mica. ING va acorda credite in functie de caracteristicile fiecarui solicitant in parte.

ING a mai decis sa majoreze plafonul maxim de indatorare pentru obtinerea unui credit. Spre deosebire de celelalte banci care aplica noile norme, ING a ales sa majoreze valoarea totala a angajamentelor de plata ale unui client. Astfel, suma ratelor la credite si contracte asimilate poate atinge 60% din venitul lunar al clientului fata de 40% cit era valoarea maxima inainte de aplicarea noilor norme.

ING a renuntat si la unele calcule care ingreunau procesul de acordare a finantarilor. Pentru a simplifica procesul acordarii creditelor, ING Bank a decis sa nu mai includa in calculul obligatiilor lunare de plata ale aplicantilor cheltuielile detaliate aditionale ale acestora, astfel incat acordarea creditelor sa fie cat mai simpla.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.