Populatia si firmele din Bucuresti au o treime din creditele date pana in aprilie

Creditele in lei si valuta, la nivelul intregii tari, au insumat la finalul lunii aprilie 101,46 miliarde lei, iar volumul creditelor in lei a fost mai mare decat cel in valuta.

Bucurestenii si firmele din capitala au imprumutat, pana la sfarsitul lunii aprilie a acestui an, echivalentul a 35,07 miliarde lei, suma ce a reprezentat 34,56% din totalul creditelor in lei si valuta acordate de banci in aceasta perioada.

Bucurestenii au fost urmati in clasament de populatia si firmele din judetele Cluj, care au imprumutat echivalentul a 4,29 miliarde lei, Timis (3,75 miliarde lei), Constanta (3,74 miliarde lei) si Brasov (3,26 miliarde lei). In total, locuitorii si firmele din Bucuresti si din cele patru judete mentionate au luat aproape jumatate (49,40%) din creditele acordate de banci in toata Romania.

La polul opus s-au situat persoanele si companiile din judetele Giurgiu, care s-au imprumutat in lei si valuta cu echivalentul a doar 530 milioane lei, Covasna (575 milioane lei) si Tulcea (670 milioane lei), se mai observa in raportul despre comportamentul financiar al populatiei si firmelor publicat pe pagina de internet a bancii centrale.

Creditele in lei si valuta, la nivelul intregii tari, au insumat la finalul lunii aprilie 101,46 miliarde lei, iar volumul creditelor in lei a fost mai mare decat cel in valuta. Astfel, creditele in lei au totalizat 52,56 miliarde lei (51,80% din total), in vreme ce creditele in valuta acordate pana in aprilie populatiei si firmelor au echivalat cu 48,90 miliarde lei.
In perioada amintita, populatia a luat credite in lei si valuta care au echivalat cu 44,47 miliarde lei, din care peste 57,60% au fost in moneda nationala (25,62 miliarde lei).

Firmele au contractat, pana in aprilie, credite in lei si valuta care au echivalat cu 53,60 miliarde lei, din care creditele in lei au reprezentat 48,73% (26,12 miliarde lei).

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.