Programul PLATO, pentru prima data in regiunea NE a Romaniei

PLATO programul tutorial concentrat pe IMM, in cadrul caruia reprezentanti ai firmelor de succes se angajeaza pentru sprijinirea activitatii antreprenoriale a IMM membre prin consultanta de specialitate, organizare de workshop-uri si seminarii si asigura succesul studiului in grup, schimbul de experienta, functionarea in retea, dezvoltarea antreprenoriala si realizarea contactelor de afaceri, se deschide la Vaslui.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui, Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Iasi si Camera de Comert si Industrie Halle-Vilvoorde din Belgia organizeaza in data de 20 iulie 2007, la Hotel Europa din Vaslui, cea de-a cincea sesiune de training pentru IMM-uri: “PLATO Romania”.

Seminarul Plato Romania “Oportunitati de finantare in perioada 2007 – 2013. Noi fonduri, reguli mai bune” marcheaza deschiderea programului Plato in judetul Vaslui.

Se vor prezenta surse de finantare pentru dezvoltarea afacerilor si dezvoltare locala, dar mai ales modalitati de accesare a acestora. Vor fi prezentate de asemenea o parte din programele prin care Fondurile Structurale vor activa in Romania in perioada 2007-2013, in special Programul Operational Regional, care a fost lansat oficial vineri, 13 iulie, la Sibiu, program destinat dezvoltarii celor opt regiuni ale Romaniei.

Evenimentul de la Vaslui cuprinde intalniri in plen, dar si aplicatii practice pe ateliere si grupe de lucru. Actiunea se va desfasura in paralel cu Tirgul de Servicii Financiare 2007 (19-21 iulie, foaierul Casei de Cultura a Sindicatelor), manifestare ce va completa cu ofertele bancilor si ale fondurilor de garantare, tematica acestui eveniment.

Printre avantajele participarii la Programul PLATO se numara:

– apartenenta la o retea europeana de peste 5.000 de companii (noi parteneri, noi furnizori, noi cumparatori);

– posibilitatea dezvoltarii unui management eficient;

– obtinerea de informatii concrete despre politica UE pentru IMM si prezentarea programelor sale de asistenta financiara.

Firmele participante la program primesc teme de lucru cu termen de rezolvare intre doua seminarii consecutive, temele fiind de fapt implementarea de noi solutii pentru optimizarea activitatii in domenii de strict interes.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.