O companie austriaca va reabilita statia de epurare a municipiului Focsani

Fonduri europene pentru reabilitarea statiei de epurare a municipiului Focsani.

Actuala statie de epurare a municipiului Focsani va fi reabilitata, cu fonduri europene, de o companie din Austria care a executat lucrari similare si in capitala Iranului.

Procedurile pentru obtinerea fondurilor necesare proiectului de “Extindere si Reabilitare a statiei de epurare a municipiului Focsani”, de 12,145 milioane euro, au inceput la 31 iulie 2006, cand, la sediul Oficiului de Plati si Contractare Phare din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor s-a semnat contractul de lucrari.

Contractul este cea de-a treia componenta a Masurii ISPA din Focsani aprobat in 10 octombrie 2001 si finantat in proportie de 72,29 % printr-un grant din partea Comisiei Europene, diferenta fiind asigurata de municipalitatea Focsani, printr-un imprumut BEI in procent de 25,33% si 2,38% de la bugetul de stat.

Obiectivele modernizarii statiei de epurare sunt: imbunatatirea mediului inconjurator prin eliminarea noxelor emanate prin fermentarea namolului, dar si imbunatatirea calitatii apei raurilor Putna si Milcov, acolo unde se deverseaza apele epurate.

Statia de epurare a municipiului Focsani a fost realizata in anii ‘70 si nu mai corespunde normelor europene in domeniu. Cetatenii din cartierul Mandresti, care locuiesc in apropierea statiei, reclama, zilnic, mirosul greu de suportat care vine de la aceasta.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.