Program de reabilitare a drumurilor judetene din Prahova

Consiliul Judetean Prahova va investi peste 56 milioane de euro in cel mai amplu program de reabilitare a drumurilor judetene de dupa 1990, banii provenind atat dintr-un credit extern, cat si din bugetul propriu.

Realizarea acestui program se afla la stadiul de organizarea a licitatiei pentru selectarea firmelor care vor realiza aceasta lucrare. Lucrarile vor demara in aceasta toamna si vor dura 24 de luni.

In paralel, se desfasoara in judet un alt program de asfaltare, fiind realizati, in ultimele doua luni, peste 90.000 de metri patrati de plombe sau covoare asfaltice, reprezentand aproximativ 80 de kilometri de drum.

Valoarea totala a investitiilor pentru modernizarea cailor rutiere se ridica, pana in prezent, la 9,8 milioane lei. Pana in toamna se vor mai executa lucrari similare in valoare de 1,6 milioane lei.

Dupa finalizarea celor doua ample programe de reabilitare a drumurilor se estimeaza ca problema cailor rutiere din judet va fi rezolvata in proportie de 90%. Prahova are 1.150 de kilometri de drumuri judetene, din care o zecime sunt drumuri de piatra.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.