Cele mai ravnite credite ipotecare de vara

Trei banci din Romania ofera credite pentru locuinta cu dobanzi sub 6%.

Institutiile de credit au venit cu tot felul de promotii si oferte speciale vara aceasta. Un top trei al creditelor pentru locuinta ne arata ca dobanda la acest tip de finantare a scazut sub 6%. Mai mult, doua dintre cele trei premiante sustin ca dobanda variabila se modifica doar in cazul unor fluctuatii majore in valoarea dobanzii de referinta.

Creditul ipotecar de la ABN Amro are cea mai scazuta rata a dobanzii variabile in euro. Dobanda de 13,5%, tot variabila, este disponibila pentru produsul in lei. Comisionul de acordare de 2% ce se aplica o singura data, la valoarea aprobata a creditului, este perceput atat pentru creditul in lei, cat si pentru cel in euro.

Asigurarea de viata este oferita gratuit de catre banca, ceea ce inseamna ca polita de asigurare va fi incheiata pe numele solicitantului creditului, acoperind riscul de invaliditate partiala si deces, cesionata in favoarea bancii, dar costul acesteia este suportat de catre banca. Institutia solicita si asigurare pentru imobilul ipotecat, iar costul acesteia este suportat de catre solicitant.

Banca Romaneasca ofera produse pentru toate cele trei monede principale cu urmatoarele valori ale dobanzii variabile: euro – 5,9%; lei – 8,8%; dolari – 8,75%. Desi dobanda este variabila, modificandu-se dupa variatia indicelui de referinta, printr-o clauza existenta in contractul de credit, banca stipuleaza faptul ca aceasta nu se va modifica decat in cazul unor schimbari majore, socuri ce vor afecta piata financiara romaneasca.

Pentru oricare dintre aceste monede banca percepe un comision de 1% aplicat la valoarea initiala o singura data. Asigurarile nu vor fi o prioritate pentru solicitant si nu ii vor incarca cheltuielile cu creditul, deoarece banca nu solicita asigurarea de viata, iar cea de imobil este oferita gratuit.

BCR ofera credit ipotecar cu dobanda fixa pentru primul an la euro de 5,8%, apoi este calculata dupa formula euribor la 6 luni + marja fixa a bancii de 5,3%. Asigurarea de viata este oferita gratuit, iar cea de locuinta este suportata de catre solicitantul creditului.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.