Selectia intermediarilor pentru programul JEREMIE incepe in septembrie

Fondul European de Investitii va infiinta in septembrie, un cont si un birou in Romania pentru a gestiona cele 100 de milioane de euro din programul dedicat intreprinderilor mici si mijlocii.

Programul JEREMIE presupune ca 100 de milioane de euro sa ajunga sub forma de imprumuturi la IMM-uri. Creditele vor fi acordate prin intermediul unor institutii financiare care vor fi selectate de expertii Fondului European de Investitii (FEI). Selectia poate dura o luna sau o jumatate de an. In septembrie FEI va deschide un birou la Bucuresti si va demara selectia acestor institutii. Astfel, liniile de credit se vor lansa la finalul selectiei, in functie de cat de pregatiti vor fi intermediarii.

Potrivit oficialului din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, cele 100 de milioane de euro se vor indrepta catre finantarea sistemelor de garantii si venture capital.
Mai concret, cele 100 de milioane de euro, veniti de la Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei se vor imparti intre mai multe institutii intermediare care vor acorda credite IMM-urilor.

Conditiile de acordare a imprumuturilor din aceste fonduri vor fi stabilite de fiecare institutie in parte.

Cele 100 de milioane de euro sunt incluse in suma alocata Romaniei prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Banii urmeaza sa functioneze ca un “revolving fund”. Adica, pe masura ce creditele sunt rambursate, se acorda alte credite, banii fiind rulati astfel pana in anul 2015.

Sursa: EurActiv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.