Subventiile agricole se vor da pana la 30 septembrie

Sprijin financiar vor primi numai fermierii care si-au asigurat suprafetele si cultiva soiuri rezistente la seceta.

Pe langa despagubirile pentru seceta, agricultorii vor primi si subventii pentru initierea culturilor de toamna. Acestea din urma se vor acorda insa numai daca culturile vor fi asigurate, iar soiurile utilizate “corespund prognozelor meteo”.

Despagubirile se platesc pana la
31 iulie, daca vin dosarele, iar subventiile pentru infiintarea culturilor de toamna se platesc pana la
30 septembrie.

Fiecare fermier trebuie sa utilizeze soiuri care corespund prognozelor meteo si sa isi organizeze lucrarile agricole in functie de asteptarile de clima. Fermierii care nu respecta recomandarile specialistilor nu vor primi nicio forma de sprijin financiar. De asemenea, sprijinul se va acorda numai pentru culturile asigurate.

Fermierul poate sa primeasca o despagubire de 600 de lei pentru un hectar de rapita si pana la 750 de lei pentru hectarul de grau sau de secara. Nivelul maxim al despagubirilor va fi de aproximativ 70% din valoarea cheltuielilor efectuate pana la declararea starii de calamitate.

Pentru a primi despagubiri, fermierul trebuie sa depuna la Directia Agricola Judeteana un dosar cu documente fiscale care sa justifice cheltuielile facute pentru culturi. Sunt eligibile doar cheltuielile “efectuate pana la data producerii fenomenului”. Potrivit legii, producatorul poate solicita despagubiri doar pentru culturile asigurate in prealabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.