Carta Alba a IMM-urilor la Iasi

Patronatele micilor intreprinzatori au prezentat alaturi de autoritati, oportunitatile de afaceri pe care le aduc fondurile structurale si de coeziune.

Patronatul intreprinderilor Mici si Mijlocii (PIMM) din Regiunea de Nord-Est a lansat Carta Alba a IMM la Iasi.
Uniunea Europeana a alocat, pentru perioada 2007-2013 o suma totala de 19,7 miliarde Euro, la care se adauga cofinantarea nationala, prin bugete de stat, locale si contributii private, in valoare de 5,5 miliarde de Euro.

La eveniment au participat alaturi de reprezentantii patronatului si reprezentantii autoritatilor publice locale. Evenimentul se inscrie in suita de conferinte regionale organizate de Patronatul IMM-urilor din Regiunea Nord-Est, in scopul informarii si prezentarii Fondurilor Structurale si de Coeziune, care pot fi accesate de IMM in perioada 2007-2013.

Viceprimarul Constantin Adascalitei a subliniat si faptul ca Primaria Iasi sustine dezvoltarea infrastructurilor de baza la standardele europene, cresterea competitivitatii economice iesene, dezvoltarea eficienta a capitalului uman si consolidarea unei capacitati administrative eficiente.

Reprezentantii Oficiului Teritorial pentru intreprinderi Mici si Mijlocii (OTIMMC Iasi) au prezentat programele pentru dezvoltarea mediului de afaceri din Iasi si pentru cresterea calitatilor antreprenoriale a tinerilor afaceristi.

Pentru perioada 2007-2013 vor fi implementate trei instrumente financiare: Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziuni si doua actiuni complementare, Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si Fondul European pentru Pescuit.

Lansarea oficiala a Cartei Albe a IMM-urilor in Regiunea Nord-Est a fost facuta de Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania.

Potrivit acestuia, Regiunea Nord-Est se plaseaza pe ultimul loc in ceea ce priveste numarul de firme care activeaza la mia de locuitori.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.