Profitul net al Piraeus Bank a urcat cu 43% in prima jumatate a anului

Piraeus Bank, a patra banca din Grecia, a afisat o crestere cu 43% a profitului net in prima jumatate a anului si a revizuit in crestere estimarile pentru castigul pentru intregul an 2007.

Castigurile au urcat pana la 372,3 milioane euro fiind sustinute de extinderea puternica a creditelor din sectorul de retail pe piata interna si la subsidiarele din strainatate si de castiguri din tranzactii unice.

Grupul bancar elen Piraeus intentioneaza sa emita titluri in valoare de 1,35 miliarde euro pentru a-si finanta cresterea si achizitiile.

Reprezentantii bancii au revizuit in crestere estimarile pentru castigul intregului an si au prognozat ca profitul anului 2007 va depasi suma de 620 milioane euro, fata de cuantumul de 435 milioane euro, care reprezinta profitul grupului pentru anul 2006.

Venitul net din dobanzi al Piraeus Bank a urcat cu 28% pana la 411,5 milioane euro in prima jumatate a acestui an, fata de perioada echivalenta din 2006. Grupul bancar si-a imbunatatit raportul costuri/venituri pana la 41%, fata de 43,2% in aceeasi perioada din 2006.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.