EFG Eurobank a obtinut in Romania un profit operational mai mare cu 55% in semestrul I

Profitul operational generat de afacerile de pe piata romaneasca ale bancii grecesti EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a crescut cu 55% in prima jumatate a anului fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 109,1 milioane euro.

Profitul net al grupului financiar pe piata romaneasca a urcat de peste 2 ori in primul semestru pana la 7,6 milioane euro, fata de 3,4 milioane euro in primele sase luni ale anului trecut.

Subsidiarele EFG Eurobank din Romania detineau, la sfarsitul lunii iunie, active totale in valoare de 3,7 miliarde euro, fata de 2,8 miliarde euro dupa primul trimestru al acestui an, iar portofoliul de credite acordate pe piata romaneasca a crescut de peste 2 ori, pana la 2,5 miliarde euro, de la 1,2 miliarde euro la finalul primului semestru al anului trecut. Totalul depozitelor atrase de la clienti insumau 1,3 miliarde euro la sfarsitul primului semestru al anului, in crestere usoara fata de primele 3 luni ale acestui an, cand depozitele insumau 1,2 miliarde euro.

Bancpost si-a extins reteaua pana la 242 de unitati si puncte de vanzare in primul semestru si a inregistrat o crestere accelerata a afacerilor pe segmentele copaniilor mari (corporate) si de retail.

Profitul net al grupului EFG Eurobank a crescut cu 31% in primele 6 luni ale anului, pana la 416,7 milioane euro iar cresterea profitului operational a fost de 22,6% fata de prima jumatate a lui 2006, pana la 1,338 miliarde euro. Profitul net obtinut de grup din operatiunile in Bulgaria, Romania, Serbia si Turcia a crescut de peste 4 ori in prima jumatate a anului, pana la 42 milioane euro, fata de 9,7 milioane dupa primele 6 luni din 2006.

Rezultatele EFG Eurobank in Romania s-au plasat sub profitul net obtinut de grup din operatiunile pe piata din Bulgaria, de 20 milioane euro si aproximativ pe acelasi nivel cu Turcia (7,8 milioane euro) si Serbia (7,9 milioane). EFG a inregistrat pierderi pe pietele din Ucraina si Polonia.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.