Bonuri valorice pentru producatorii

Normele de aplicare a legii care prevede ajutorul acordat de Guvern pentru infiintarea culturilor de toamna, vor fi publicate.

Ajutorul pentru infiintarea culturilor de toamna, prevede cate 500 de lei pentru hectarul de grau, 400 lei pentru cel de rapita si 450 de lei pentru orice alt gen de cultura, si se va acorda sub forma de bonuri valorice impartite in functie de necesitatile producatorului agricol.

Cererile pentru acordarea bonurilor vor trebui depuse pana la data de
30 septembrie, inclusiv, iar decontarea lor se va face in maxim 10 zile de la data prezentarii decontului. Pe aceste bonuri, agricultorii vor putea achizitiona orice este necesar pentru infiintarea culturilor. Pentru a evita returnarea subventiilor catre stat, agricultorii vor trebui sa-si asigure culturile pana la data de 15 decembrie.

Pentru combaterea secetei, Ministerul Agriculturii va demara un program de extindere a suprafatei de padure pana la 12% din tara. Principalele zone vizate pentru impadurire in urmatorii 20 de ani sunt cele ale judetelor invecinate Dunarii, 2 judete din Dobrogea si alte 4 din Moldova. La aceste impaduriri se adauga si infiintarea de perdele forestiere. Planul de impadurire cuprinde deja proiecte pentru anul 2008, care au fost trecute prin toate fazele.

Sursa: Atac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.