BNR a validat normele interne de creditare ale CEC

Banca centrala a validat normele interne de creditare ale Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), a 7 banca de pe piata care primeste acest aviz, care prevad un grad de indatorare de pana la 65% din venituri.

Este prima banca care a creat norme de creditare referitoare si la cardurile de credit dintre entitatile care au primit deja avizul BNR.

Veniturile eligibile se compun in principal din venituri din salarii, pensii, activitatea agricola, activitati independente, chirii, dividende, in functie de tipul de credit solicitat, din care se scad cheltuielile cu utilitatile si cheltuielile de subzistenta, determinate in functie de numarul de persoane din care este compusa familia.

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) este a 7 banca de pe piata romaneasca care are normele stampilate de banca centrala, dupa Alpha Bank Romania (pe 8 mai), BRD – Groupe Societe Generale (pe 25 mai), Volksbank Romania (pe 5 iunie), Banca Comerciala Romane (BCR) (pe 12 iunie), ATEbank Romania (pe 10 iulie) si Banca Transilvania (pe 24 iulie).

Sursa:

Business Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.