BCR este depozitarul fondurilor europene pentru agricultura

Fondurile europene pentru agricultura vor fi depozitate la BCR.

Banca Comerciala Romana (BCR) va depozita fondurile UE destinate sectorului agricol din Romania in acest an, estimate la 560 de milioane de euro, institutia fiind selectata in urma unei licitatii organizate de Ministerul Agriculturii.

Castigatorul a fost desemnat la inceputul acestei saptamani, iar termenul limita pentru semnarea contractului este 27 august.

Contestatii privind licitatia pot fi depuse in termen de 10 zile de la stabilirea castigatorului. BCR a fost selectata ca sa depoziteze fondurile UE destinate sectorului agricol romanesc in 2007, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si Fondul European de Garantare Agricola (FEGA). Nivelul sumelor care vor ajunge efectiv in Romania in acest an sunt estimate la 560 mil. euro, potrivit anuntului de licitatie.

Cele 2 fonduri ale UE sunt destinate finantarii sectorului agricol si de dezvoltare rurala.

Astfel, prin FEGA sunt acordate platile unice pe suprafata pentru fermieri, de circa 50 de euro pe hectar in acest an, dar si masuri de reglare a pietei iar FEADR este destinat sprijinirii proiectelor de dezvoltare rurala.

Procedura de selectare a bancii care va depozita fondurile UE pentru agricultura a fost suspendata in luna iunie, in urma unei contestatii depuse de BRD-Groupe Societe Generale. Contestatia a fost solutionata, iar procedura reluata.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.