75 de institutii europene vor sa ofere servicii bancare in Romania

Lista bancilor din Romania s-a imbogatit cu nume sonore dupa momentul 1 ianuarie 2007. Integrare a adus si simplificarea modalitatilor prin care bancile ce opereaza in spatiul comunitar au acces la clientii din Romania.

Astfel, ele au scapat de obligativitatea prezentarii unui dosar stufos de la banca centrala, care le cheltuia timp si bani. Acum totul se rezuma la a trimite o simpla notificare catre Banca Nationala a Romaniei in care sa se comunice cateva date generale (adresa, telefoane, banca supraveghetoare etc.) precum si domeniile bancare pe care intentioneaza sa le abordeze.

Din cele 75 de institutii interesate sa ofere servicii bancare, nu mai putin de 20 provin din Marea Britanei. La acestea se mai adauga si 8 companii din Irlanda. Austria vine si ea cu 10 institutii, urmand Franta si Ungaria, cu cate 5 reprezentante, Olanda si Germania cu cate 4 actori de fiecare. Luxemburgul are si ea 3 reprezentante iar Danemarca si Gibraltarul plaseaza si ele cate 2 competitori. Celelalte state ce au trimis cate o banca sa testeze piata romaneasca sunt: Italia, Grecia, Belgia, Cipru, Malta, Spania si Liechstenstein.

In Romania sunt deja prezente nume puternice de pe piata bancara europeana. Printre acestea se numara ABN AMRO, Citibank, Erste Bank, Dexia, ING Bank, RZB Austria, Societe Generale si Volksbank.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.