Bani pentru proiectele de cercetare brasovene

ONG-urile, autoritatile publice si universitatile vor putea beneficia de bani de la Uniunea Europeana, pentru dezvoltarea activitatii.

Accesarea Fondurilor Structurale va fi posibila prin programul Impact, derulat prin Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Programul va fi aplicat prin intermediul Camerei de Comert si Industrie Brasov. Programul Impact a ajuns la cea de-a 4 editie, iar in judetul Brasov au existat, in medie, intre 7 si 10 aplicanti pentru fiecare sesiune.

Dintre acestia 60-70% au primit unda verde pentru proiectele depuse, beneficiind de banii necesari pentru proiectele prezentate. Conform datelor obtinute de la CCI Brasov, la nivel national se finanteaza anual intre 140 si 190 de proiecte pe fiecare sesiune.

Rata de finantare poate atinge un procent de pana la 100% in cazul autoritatilor publice si al universitatilor si de 70% in cazul agentilor economici. Banii se acorda atat pentru cercetare teoretica, cat si pentru punerea in practica a unor prototipuri functionale de unele firme din domeniul cercetarii. Termenul limita de depunere a proiectelor este 15 septembrie, anul curent.

Sursa: Monitorul Expres de Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.