Eximbank subventioneaza dobanda cu 5% la creditele pentru companii

Eximbank acorda sub forma unor ajutoare de stat, imprumuturi in lei pe o perioada de pana la 5 ani, cu dobanda subventionata si o valoare care poate ajunge pana la echivalentul in lei a 1,5 milioane de euro.

Eximbank a lansat credite pentru companii in valoare maxima de 1,5 milioane de euro cu dobanda subventionata cu 5%, care reprezinta un ajutor din partea statului roman pentru intreprinzatori.

Valoarea maxima a subventiei reprezinta echivalentul in lei a 200.000 euro, cumulat pe o perioada de trei ani, iar pentru companiile care realizeaza transporturi rutiere, subventia acordata este de cel mult echivalentul in lei a 100.000 euro.

Creditele cu dobanda subventionata sunt menite sa asigure firmelor romanesti posibilitatea de a se dezvolta si de a concura pe pietele externe cu sanse egale cu companiile din celelalte tari membre ale Uniunii Europene, care beneficiaza de astfel de mecanisme oferite de institutiile similare Eximbank.

Dobanda este subventionata cu 5 puncte procentuale, indiferent daca este un credit pentru firme mici si mijlocii (IMM), un microcredit, un credit pentru capital de lucru sau un credit necesar derularii unor activitati in domenii prioritare precum dezvoltare regionala, cercetare-dezvoltare, protectia mediului, utilitati publice, ocupare si formare personal, se mai spune in comunicat.

Banca acorda sub forma unor ajutoare de stat, imprumuturi in lei pe o perioada de pana la 5 ani, cu dobanda subventionata si o valoare care poate ajunge pana la echivalentul in lei a 1,5 milioane de euro.

Eximbank compenseaza partial in continuare dobanda si ofera garantii de stat la creditele in lei oferite de bancile comerciale clientilor lor pentru finantarea investitiilor destinate dezvoltarii si cresterii competitivitatii companiilor, precum pentru dezvoltare regionala, infrastructura, cercetare-dezvoltare, protectia mediului, instruire si pregatire profesionala.

Eximbank a semnat pana in prezent acorduri pentru compensarea dobanzii la imprumuturi si oferirea de garantii de stat cu mai multe banci comerciale, intre care BRD – SocGen, Carpatica, Romexterra, Bancpost, Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, Libra Bank, Credit Europe Bank, HVB Tiriac Bank, CR Firenze, ING Bank Romania, Banca Romaneasca si Piraeus Bank Romania.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.