Teapa de greci

Mai multe localitati din judetul Mehedinti sunt izolate din cauza a doua firme din Grecia care nu si-au terminat lucrarile de reconstructie a unui drum judetean.

Comunele Ilovita, Ciresu, Balta si Podeni, in care locuiesc peste 6.000 de oameni, sunt cele mai afectate din cauza ca drumul nu a fost terminat. Accesul in aceste localitati se poate face doar cu ajutorul tractoarelor sau al rabelor. Situatia dureaza de aproape 3 luni si nimeni nu a cautat o solutie pentru rezolvarea problemelor.

Drumul nu numai ca nu a fost reparat, dar a fost distrus de tot. Sunt gropi adanci de peste 2 metri in carosabil care s-au transformat in cratere ce pun viata oamenilor in pericol. Grecii au incasat o parte din banii europeni si au parasit lucrarea fara sa o predea.

Intr-un proiect european cu fonduri ISPA de 4,5 milioane de euro, firmele Balafas SA si Afhinaiki Tehniki au castigat licitatia pentru reconstruirea DJ 607 C.

Grecii au inceput lucrarile in august 2004 si ar fi trebuit sa le finalizeze in 2006, lucru ce nu s-a intamplat, ele oprindu-se la stadiul de excavare si largire a unui tronson de strada.

De o parte si de alta a DJ 607 C, au ramas resturi de materiale noi, nefolosite.
Politistii din localitate au inceput sa pazeasca materialele de teama hotilor.

Din cauza nepasarii si a lipsei de activitate, proiectul ISPA in valoare de 4,5 milioane de euro, bani oferiti nerambursabil de Uniunea Europeana pentru construirea drumului, a fost pierdut de judetul Mehedinti.
Comunitatea locala din Ilovita, dar si autoritatile judetene din Mehedinti vor sa actioneze in instanta firmele din Grecia.

Sursa: Ziare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.