Proiectul de Twinning Light – Conferinta de final

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru in colaborare cu reprezentantii Landului Brandenburg va organiza luni, 13 august o conferinta de final a proiectului de infratire institutionala derulat intre cele 2 regiuni. Scopul acestei conferinte este de a sublinia rezultalele obtinute de ambele parti din derularea proiectului, precum si de a identifica alte posibilitati de cooperare.

Conferinta finala a proiectului de twinning va avea loc luni, incepand cu orele 14:00 la Vila Elisabeta si va fi onorata de prezenta doamnei Inge Toschev, director in cadrul Ministerului Federal German al Economiei si Tehnologiei, de reprezentantii Consulatului German la Sibiu, ai ADR Centru, precum si de catre membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru.

Proiectul de Twinning Light, cel de-al 3 proiect de constructie institutionala realizat in parteneriatul deja consacrat dintre Regiunea Brandenburg si Regiunea Centru, a avut ca obiectiv intarirea capacitatii institutionale si administrative a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru in vederea pregatirii pentru managementul si implementarea Fondurilor Structurale destinate Programului Operational Regional.

Durata acestui proiect a fost de 8 luni, cu incepere din luna decembrie, si a avut alocat un buget total de 150.000 euro. Cu sprijinul unei echipe profesioniste de experti din Regiunea Brandenburg, au fost parcurse cateva din etapele importante ale constituirii structurii regionale din cadrul ADR Centru care va avea responsabilitatea implementarii Programului Operational Regional la nivelul Regiunii 7 Centru.

Proiectul de Twinning, demarat in 2002, s-a dezvoltat prin intermediul a 3 proiecte de infratire (2002-2003, 2004-2006, 2006-2007), care au contribuit substantial la dezvoltarea structurala si de personal a ADR Centru, la dezvoltarea rolului Agentiei ca organ executiv in CDR Centru, transfer de experienta catre factorii de decizie politica la nivelul regiunii, dezvoltarea si implementarea de proiecte intre cele doua regiuni si nu in ultimul rand la generarea unor parteneriate de afaceri.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.