Bacau: Intalniri lunare intre Organismele Intermediare pentru a dezbate posibilitatile de finantare

In data de 27 august 2007, ora 10.00, Sala Mica de Sedinte a Palatului Administrativ a avut loc o prima intalnire a grupului consultativ in domeniul absorbtiei de fonduri structurale.

La intalnire au participat conducatorii organismelor intermediare ale fondurilor structurale, precum si alte institutii cu rol in derularea fondurilor structurale. Institutiile prezente au fost urmatoarele: organismul intermediar pe mediu, resurse umane, dezvoltare rurala, ADR Nord-Est, Camera de Comert, Oficiul Teritorial pentru IMM-uri, Iasi, si AJOFM.

Institutia Prefectului-judetul Bacau, a fost cea care a facilitat aceasta intalnire, ca urmarea dorintei exprimate de conducatorii unor organisme intermediare de a imbunatati comunicarea inter-institutionala, precum si ca urmare a consilierii oferite de expertii spanioli prezenti in cadrul seminarului international pe tema fondurilor structurale, organizate in iunie 2007.

Participantii prezenti la intalnire au relevat probleme deja bine-cunoscute in domeniul absorbtiei fondurilor structurale: lipsa capacitatii de scriere de proiecte, lipsa posibilitatii de asigurare a co-finantarii, lipsa de interes a unor beneficiari directi ai fondurilor europene.

Grupul consultativ a agreat asupra unor intalniri lunare intre diferitele organisme intermediare, intalniri in cadrul carora sa se dezbata probleme comune si sa se identifice posibilitati de finantare pentru diferiti beneficiari. De asemenea, s-a stabilit realizarea unor intalniri de tip intrebare-raspuns in cadrul carora primarii sa poata pune intrebari punctuale legate de fondurile structurale.

Sursa: Prefectura judetului Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.